Analyse af driften af ​​Kinas industrielle tekstilindustri i første halvdel af 2024(2)

Nyheder

Analyse af driften af ​​Kinas industrielle tekstilindustri i første halvdel af 2024(2)

Artiklen er hentet fra China Industrial Textile Industry Association, hvor forfatteren er China Industrial Textile Industry Association.

2, Økonomiske fordele

Påvirket af det høje grundlag bragt af materialer til forebyggelse af epidemi, har driftsindtægterne og det samlede overskud for Kinas industrielle tekstilindustri været i et faldende interval fra 2022 til 2023. I første halvdel af 2024, drevet af efterspørgsel og lempelsen af ​​epidemiske faktorer, branchens driftsomsætning og samlede overskud steg med henholdsvis 6,4 % og 24,7 % år-til-år, og trådte ind i en ny vækstkanal. Ifølge data fra National Bureau of Statistics var industriens driftsoverskudsgrad for første halvår af 2024 3,9%, en stigning på 0,6 procentpoint år-til-år. Virksomhedernes rentabilitet er forbedret, men der er stadig et betydeligt hul i forhold til før epidemien. Ifølge foreningens undersøgelser er ordresituationen for virksomheder i første halvår af 2024 generelt bedre end i 2023, men på grund af hård konkurrence på mellem- og lavprismarkedet er der et større pres nedad på produktpriserne; Nogle virksomheder, der fokuserer på segmenterede og high-end markeder, har udtalt, at funktionelle og differentierede produkter stadig kan opretholde et vist niveau af rentabilitet.

Ser man på forskellige områder, fra januar til juni, steg driftsindtægterne og det samlede overskud for ikke-vævede stofvirksomheder over den angivne størrelse med henholdsvis 4 % og 19,5 % år-til-år under den lave basiseffekt, men driftsoverskudsgraden var kun 2,5 pct. Spunbond og spunlace non-woven stof virksomheder afspejlede generelt, at priserne på generelle produkter er faldet til kanten af ​​balancepunktet mellem overskud og tab; Der er betydelige tegn på bedring i reb-, kabel- og kabelindustrien. Driftsindtægterne og det samlede overskud for virksomheder over den angivne størrelse steg med henholdsvis 14,8 % og 90,2 % år-til-år med en overskudsgrad på 3,5 %, en år-til-år-stigning på 1,4 procentpoint; Driftsindtægterne og det samlede overskud for tekstilbælte- og gardinstofvirksomheder over den angivne størrelse steg med henholdsvis 8,7 % og 21,6 % år-til-år med en driftsoverskudsgrad på 2,8 %, en år-til-år-stigning på 0,3 procentpoint. ; Driftsindtægterne for virksomheder over skalaen for fortelt og kanvas steg med 0,2% år-til-år, mens det samlede overskud faldt med 3,8% år-til-år, og overskudsgraden fastholdt et godt niveau på 5,6%; Driftsindtægterne og det samlede overskud for tekstilvirksomheder over den angivne størrelse i andre brancher såsom filtrering, beskyttelse og geotekniske tekstiler steg med henholdsvis 12% og 41,9% år-til-år. Overskudsgraden på 6,6% er det højeste niveau i branchen. Efter betydelige udsving under epidemien er den nu kommet sig til niveauer før epidemien.


Indlægstid: 11. september 2024