Perfektion af Spunlace-processen

Nyheder

Perfektion af Spunlace-processen

I produktionen af ​​hydroentangled nonwovens (spunlacing) er hjertet i processen injektoren. Denne kritiske komponent er ansvarlig for at generere de højhastighedsvandstråler, som forårsager selve fibersammenfiltringen. Resultatet af flere års forfining baseret på kundefeedback og faktisk drift, neXjet Injector fraAndritz Perfojetrepræsenterer state-of-the-art teknologi.

Før fremkomsten af ​​hydroentanglement (spunlacing) blev nonwoven-baner mekanisk bundet med nåle, kemisk bundet eller termisk bundet for at give styrke til fiberbanen. Spunlacing blev udviklet for at gøre det muligt for nonwoven-producenter at skabe lettere stoffer (mindre end 100 gsm med fine fibre mindre end 3,3 dtex) ved hjælp af højtryks-"vandnåle" til at binde nettet af løse fibre for at give stoffets integritet. Blødhed, drapering, formbarhed og relativt høj styrke er de vigtigste egenskaber, der har skabt en efterspørgsel efter spunlace nonwovens.

Hydroentanglement-processen blev udviklet i USA i 1960'erne. En pioner på det felt var DuPont, som besluttede at gøre sine patenter tilgængelige i det offentlige domæne i 1980'erne. Siden da er processen blevet videreudviklet til at blive mere effektiv og overkommelig af teknologileverandører som Andritz Perfojet.

Andritz har haft betydelig succes på det asiatiske marked. I løbet af de seneste måneder er adskillige Andritz spunlace-linjer blevet solgt i Kina. I januar afsluttede virksomheden en aftale med Hangzhou Pengtu, en kinesisk nonwovens-producent, om at levere en ny linje, som vil begynde driften – med en arbejdsbredde på 3,6 meter – i tredje kvartal af 2017. Leveringsomfanget omfatter levering af en Andritz neXline spunlace eXcelle-linje med to TT-kort, som nu er den nye standard i Kina for højkapacitetsproduktion af servietter.

Den nye nonwovens-linje vil have en årlig kapacitet på 20.000 tons til produktion af spunlace-stoffer fra 30-80 gsm. En Jetlace Essentiel hydroentanglement enhed og en neXdry lufttørrer er også en del af ordren.


Indlægstid: 26. august 2024